Skrædderduels Fattigmandsdyp

500 g røget flæskesnitte 150 g løg
  2½ dl syrnet piskefløde 25 g mel
  1 kg kartofler 2½ dl mælk
     
kartoflerne skrælles og sættes over. Flæsket skæres i terninger og steges på en pande. Lidt af fedtet hældes fra, og løgterninger hældes ved flæsketerningerne. Når flæsk og løg er færdigstegte, hældes evt overskydende fedt fra, og der spædes med creme fraiche og mælk. Dyppelsen serveres til de nykogte kartofler – evt sammen med græskar eller rødbeder.
Retten serveret året rundt og bruges ofte til lidt melede kartofler. I dag er retten ofte anvendt som varm frokostret, mens den tidligere især var middagsret. Retten går under flere navne, f.eks. oldemors sauce og fattigmandsdyp. Dialektordet “skrædderduels” betyder skrædderdyppelse, og dyppelse er den almindeligste betegnelse på hvid opbagt mælkesauce.